Historie - kosmetisk tatovering - sminke

Historie om kosmetisk tatovering / tatovering / Permanent makeup/sminke

I tusenvis av år har folk rundt om i verden prydet ansiktet og kroppen med kosmetiske tatoveringer og markeringer som en del av deres kulturelle tradisjoner. Ofte var det en del av en religiøs praksis, som ble brukt til å skape åndelig tilkobling eller  innvielse. Bortsett fra Nefertiti fra det gamle Egypt, var det også en praksis i andre deler av Afrika, Asia og Europa. I Japan var det mest brukt til dekorative attributter, og senere på Balkan, var det et signal om sosial status.


Tatoveringer i Polynesia, Tahiti og New Zealand ble ofte brukt til skjønnhetsformål utover klanmarkeringer av rang og stammehistorie.

Europeiske oppdagelsesreisende brakte tatoveringspraksis av disse kultene og andre urbefolkningene tilbake til Europa, der det selv ble populært i kongedømmet og øvre klasser i Storbritannia, Russland og Spania.

I 1900 ble så mange som en av fem medlemmer av den britiske gentry tatovert. Dronning Victoria ble til og med ryktet for å ha en tatovering


Det er også interessant å merke seg at de gamle egypterne var den første kulturen å ta hensyn til øyenbrynene, ofte fjerne dem helt og deretter bare tegne dem inn til presise markeringer.

I dag har vi permanent sminke for å oppnå samme perfeksjon som den egyptiske kongelige, som var kjent for sin oppmerksomhet mot skjønnhet.


Tilbake i 1997 ble tatovering den sjette raskest voksende detaljhandel i USA, og har bare fortsatt å vokse i popularitet. Den enkelt raskest voksende demografiske gruppen som søker tatoveringstjenester, er middelklassen, forstads kvinner. Og selvfølgelig er en del av denne spirende trenden permanent sminke eller kosmetisk tatovering. Spesielt kvinner er ikke lenger så fryktede for tatovering, og ser det som en virkelig gunstig skjønnhetsteknikk, med en rik historie som kan brukes til å virkelig forbedre deres livsstil og ansiktsbalanse


Permanente sminkeresultater benyttes som regel for øyenbryn, øyne og lepper ved bruk av farger.

Først kan permanente sminkeffekter se mørkere ut. Dette skyldes fargen som er igjen i de ytre epidermale lagene av huden ved starten. Farge mykner i løpet av noen dager i helingsprosessen i hudlaget epidermis, og erstattes av nye epidermale celler.


Norge: Vi vet ikke når Permanent sminke (makeup) oppstod. Men vi kan anta at i 90 årene begynte dette og vokse. Fargene var kanskje litt for sterke og kanskje litt unaturlig. Men så oppstod microblading i 2013/2014 for fullt og over 90 % benytter dette for å få et naturlig bryn. Det er mange kategorier av dette. Hva som er eksakt riktig er ikke mulig å si, men det er viktig at hvert enkelt ansikt tilpasses det brynet som lages. At det blir en naturlig SKJØNNHET. Former og farger er viktig. Kunden må selv se hva de liker og hva som passer til sitt ansikt. Kunden er i dialog og blir enige om design